Wednesday, November 1, 2017

Ketch-up

Ingrediente
:un kilogram rosii coapte,
trei linguri zahar,
zace kilograme gogosari sau kapia,
patru kilograme telina,
patru cepe mari,
o jumatate litru otet,
o jumatate litru ulei,
patru lingurite piper,
patru lingurite cimbru,
saisprezece lingurite sare.
Toate legumele se spala bine,apoi ardeiul se da prin masina de tocat si de fierbe in amestecul de otet,zahar,,ulei,cimbru,piper si sare.Telina si cepele se dau prin masina de tocat si se adauga acum si ele si se lasa la fiert cincisprezece minute.Din rosii se face suc si se adauga fara a fi fiert in prealabil.Apoi toate se lasa la fiert treizeci minute.Dupa aceasta se pune in compozitie o legatura de patrunjel verde bine spalata dar stransa se afunda un minut apoi se scoate si se opreste focul.Compozitia fierbinte se pune in sticle cu gura mai larga si se strange ermetic,se acopera cu o patura si se lasa pana a doua zi.

No comments:

Post a Comment