Monday, November 5, 2012

Zacusca de fasole uscata

Fiind perioada in care,noi,gospodinele preparam legumele pentru iarna am sa scriu si eu cateva retete.
Zacusca de fasole uscata;

ingrediente:
un kilogram fasole uscata,
doua kilograme gogosari,
un kilogram ardei gras,
un kilogram ceapa,
o jumatate de kilogram de ulei,
un litru bulion.

Fasolea uscata se spala bine si se pune in apa cu sare la fiert.Dupa ce a fiert,se scurge si se lasa la racit.
Intre timp,ceapa se spala si se taie rondele si se pune la calit in ulei,de fapt nu trebuie prajita ci se adauga putina apa pentru a fierbe pana se inmoaie bine ceapa.Inainte de a fi gata ceapa se spala gogosarii si ardeiul gras si se dau prin masina de tocat,apoi se adauga peste ceapa,tot acum se pune si bulionul si se fierb 15-20 minute,dupa care se pune fasolea si se mai fierbe 5 minute.Compozitia se pune in borcane de 400 gr.si se sterilizeaza 30-40 minute.

No comments:

Post a Comment