Wednesday, November 21, 2012

Prajitura"Amandina"

Ingrediente:
sase oua
doua sute grame zahar;
cincizeci mililitri ulei;
treizeci mililitri apa;
treizeci grame cacao;
o cana faina.
Se freaca galbenusurile cu ulei ca la maioneza,separat se bat albusurile cu zaharul si se adauga apa.Peste albusuri se toarna galbenusurile frecate fara sa se amestece,se pune apoi cacao si faina odata.Abia acum se amesteca aceasta compozitie cu o lingura de jos in sus incet pana se omogenizeaza bine ingredientele.
In tava unsa si tapetata cu faina sau se pune foaie de copt(eu folosesc des)se pune aceasta compozitie si se introduce la cuptor 20-30min.dupa cuptorul fiecaruia.O data copt se lasa sa se raceasca si apoi se taie si se insiropeaza cu urmatorul sirop:o cana cu zahar se arde pe foc nu prea mult si se adauga doua cani apa si se lasa sa se topeasca bine,apoi se lasa la racit si abia dupa aceea se insiropeaza blatul.Crema:o cana zahar;un pachet unt;doua linguri cacao;o cutie mare Finnetty.Pe foc pun zaharul cu cacao,trei linguri de lapte untul si cand arata ca o ciulama nu prea groasa o opresc.Cand s-a racit adaug crema Finnetty si mestec foarte bine.Blatul bine insiropat se umple cu crema in care se adauga doua fiole esenta rom.Din crema se opreste 3-4 linguri si se intinde bine pe deasupra.

No comments:

Post a Comment