Prajitura cu nuca de cocos.

Ingrediente:
doua oua;
saptezeci grame unt;
treisute grame zahar;
treisute grame faina;
un pachetel praf de copt;
un pahar lapte.
Mai intai se topeste untul,dar nu sa fie fierbinte,apoi se adauga ouale,zaharul,se stinge praful de copt si se pune si el apoi punem jumate din faina si adaugam o jumatate de pahar de lapte,adaugam si cealalta jumatate de faina,iar apoi punem lapte numai atat cat sa fie aluatul ca un chec.Aceasta compozitie se pune intr-o tava mai mica decat cea a aragazului care a fost unsa si tapetata in prealabil,si se introduce la cuptor.O data coapta se lasa la rece si apoi se taie sub forma unor patratele de 3/3cm.
Pentru glazura folosim:
treisute mililitrii lapte;
patru linguri cacao;trei pachete nuca de cocos.
cinci linguri zahar,se fierb pe foc toate pana se ingroasa ca o ciulama nu prea groasa si se lasa la racit.Cand s-a racit bine punem din aceasta compozitie intr-un bol,o mai diluam cu putin lapte dulce sa nu fie nici prea groasa dar nici subtire sa fie legata si luam fiecare patratel de blat si il afundam bine pe toate partile in glazura ,il lasam la scurs putin si apoi il trecem prin nuca de cocos,asa cu fiecare patratel,este o prajitura spornica,multa si foarte buna mai ales pentru copii.

Comments