Gogosari umpluti cu varza

Gogosari cu varza:

6-8 kilograme varza alba sau rosie sau chiar amestecata, cum preferati,
un kilogram morcov
 un kilogram telina si radacina si frunza.

Se toaca varza si se freaca cu putina sare,apoi morcovii bine spalati se dau pe razatoarea mare si se amesteca cu varza, la fel se procedeaza si cu telina si se amesteca bine toate. Peste acestea se adauga si frunzele de la telina tocate,dupa gust se pune si sare. Separat se spala gogosarii, se decapeaza si se umplu cu compozitia de mai sus, apoi se aseaza in borcane, peste care se va turna saramura formata din: un litru otet,
doi litri apa, trei linguri sare, trei linguri miere sau sase linguri zahar, piper, foi de dafin usturoi, mustar boabe. Saramura data in clocot se toarna peste gogosarii asezati in borcane.

Spor la preparat gogosari umpluti cu varza.

Comments