Ingrediente:
500gr.faina;
patru galbenusuri;
douasute gr.unt;
doua sute gr.smantana;
un praf de copt;
o lamaie;
250gr.zahar.
Blatul:faina,untul si zaharul se omogenizeaza bine,apoi se adauga galbenusurile,smantana,se stinge si se adauga praful de copt,se rade coaja de la o lamaie.Se coc patru foi subtiri.Primele doua foi se unesc intre ele cu gem de caise,iar celelalte doua foi se unesc cu gem de piersici.Apoi facem doua feluri de crema.
Prima crema:doua sute grame unt fara apa se freaca bine cu doua sute cincizeci zahar farin si se lasa intr-un vas,separat facem a doua crema.
4linguri faina cu 4 linguri zahar cu 400 ml.lapte si cu doua pliculete zahar vanilat se fierb pe foc pana se face o ciulama mai groasa,si se lasa la rece.Intr-un al3-lea vas punem o lingura din prima crema o amestecam cu alta din a 2-a crema o amestecam bine,asa facem pana terminam ambele creme,dar cand si cand adaugam si zeama de la o lamaie pana o punem toata zeama,sa fie acrisoara crema finala.Dupa aceea punem toata crema in mijlocul celor doua cate doua foi.Deasupra punem o glazura de ciocolata:opt linguri zahar cu patru linguri lapte cu doua linguri cacao se fierb,apoi se lasa la racit si la urma se pune o lingura de unt.Cand este rece glazuram prajitura.
500gr.faina;
patru galbenusuri;
douasute gr.unt;
doua sute gr.smantana;
un praf de copt;
o lamaie;
250gr.zahar.
Blatul:faina,untul si zaharul se omogenizeaza bine,apoi se adauga galbenusurile,smantana,se stinge si se adauga praful de copt,se rade coaja de la o lamaie.Se coc patru foi subtiri.Primele doua foi se unesc intre ele cu gem de caise,iar celelalte doua foi se unesc cu gem de piersici.Apoi facem doua feluri de crema.
Prima crema:doua sute grame unt fara apa se freaca bine cu doua sute cincizeci zahar farin si se lasa intr-un vas,separat facem a doua crema.
4linguri faina cu 4 linguri zahar cu 400 ml.lapte si cu doua pliculete zahar vanilat se fierb pe foc pana se face o ciulama mai groasa,si se lasa la rece.Intr-un al3-lea vas punem o lingura din prima crema o amestecam cu alta din a 2-a crema o amestecam bine,asa facem pana terminam ambele creme,dar cand si cand adaugam si zeama de la o lamaie pana o punem toata zeama,sa fie acrisoara crema finala.Dupa aceea punem toata crema in mijlocul celor doua cate doua foi.Deasupra punem o glazura de ciocolata:opt linguri zahar cu patru linguri lapte cu doua linguri cacao se fierb,apoi se lasa la racit si la urma se pune o lingura de unt.Cand este rece glazuram prajitura.
Sunt multe retete numite mimoza.Reteta ta este diferita clar de a mea. Foile tale nu cred ca se coc pe fundul tavii, avand asa multa smantana si praf de copt.Foile mele ies crocante si se inmoaie dupa 1-2 zile dupa montajul prajiturii.Dar gustul este bun tare.Te indemn sa incerci si varianata mea.Tot secretul este in foi.Asta nu ineamna ca varianta ta nu e grozava.Atat doar ca eu am crescut cu varianta mea, de fapt a mamei, nu a mea.O prajitura emblema de Craciun pe meleagurile pe care am copilarit eu.
ReplyDelete